Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Κρητική Επιθεώρηση Σάββατο 22-Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΚΑΚΗ
«Η Αδελφότης των στεναγμών»
Σ’ ένα ζεστό χώρο, στο αίθριο του πολυχώρου Bacaro, στο οδό Σοφοκλέους, στην Αθήνα, έγινε την Τετάρτη 19 Μαρτίου η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ντακάκη «Η Αδελφότης των στεναγμών».
Όταν η Αθήνα είναι ανάστατη από τις απεργίες, μετρό και μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιημένα, συνεχείς πορείες, διαδηλώσεις, κλειστά καταστήματα, αστυνομικοί παντού, χημικά, δακρυγόνα, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος είναι να παραβρεθεί σε μια παρουσίαση βιβλίου και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Κι όμως κι η παρουσίαση έγινε τελικά και ακροατήριο ικανό παραβρέθηκε. Ανάμεσά τους του τ. βουλευτές Μανόλης Όθωνας και Μιχάλης Νεονάκης, ο τ. Νομάρχης Κώστας Στρατινάκης, ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γιώργος Μαριδάκης, οι στρατηγοί ε.α. Βασίλης Αποστολάκης και Σταύρος Φωτάκης, λογοτέχνες, συγγραφείς, ποιητές.
Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Αετουδάκης της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο Δημήτρης Βαρβαρήγος συγγραφέας και δάσκαλος σεναριογραφίας και η γνωστή συγγραφέας και ποιήτρια Χρυσούλα Δημητρακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: